WEF ja demokratiat

WEF (World Economic Forum, Maailman Talousfoorumi) kuulostaa äkkiseltään lähes viranomaiseen rinnastettavalta instituutiolta. Siltikin kyseessä on yksityinen globaalisti toimiva, mutta hyvin laajalle vaikutusvaltansa ulottanut organisaatio, jonka olemassaoloa tai maailmanpoliittista valtaa kukaan ei oikein tunnu ihmettelevän tai kyseenalaistavan. Yksi WEF:n perinteinen toimintamuoto on ollut Davosissa järjestetyt maailman vaikutusvaltaisimpien ja varakkaimpien henkilöiden kokoontumiset, joissa suljettujen ovien takana tapahtuvat keskustelut ovat saaneet monenlaiset huhut liikkeelle.

Yritän jälleen käsitellä salaliittoteoriaksi leimattua aihetta pidättäytymällä kuivalla maalla ja faktoissa tai sitten vain siteeraamaan jotakin lähdettä. En siis lähde väittämään tai esittämään mitään ja yritän vihjailutkin pitää minimissä. Siltikin muutama äkkiseltään lennokkaalta kuulostava kysymys on syytä esittää: Pitäisikö olla huolissaan jos WEFn vaikutusvalta ulottuisi heidän ykkösmiehensä Klaus Schwabin suulla kerrottuna hyvin, hyvin laajalle eri maiden hallituksiin ja poliittisiin päätöksentekojärjestelmiin? Voisiko demokraattinen päätöksenteko suvereeneissa valtioissa olla uhattuna WEF:n ylikansallisen agendan edessä? Voisiko WEF ohjailla osaltaan globaaleja tapahtumia ajaakseen omaa agendaansa? Mikä ylipäätään on WEF:n agenda ja onko mahdollista, että se olisi ristiriidassa demokraattisen päätöksenteon ja suvereenien valtioiden kansalaisten etujen kanssa?

Klaus Schwab kuvaa tässä videoidussa puheessaan, miten mm. Merkel, Putin, Trudeou sekä puolet Kanadan parlamentista on WEF:n Young Global Leaders -ohjelman oppilaita. Schwab käyttää termiä, ’penetrate to the cabinets’, jolla hän ilmeisesti kuvaa miten WEF on murtautunut eri valtioiden poliittiseen päätöksentekoon. Samasta aiheesta esitetään videolla Kanadan parlamentissa kysymys, jonka yksi parlamentin jäsenistä nopeasti tyrmää disinformaatioksi, kun taas puhemiehellä on vaikeuksia ylipäätään käsitellä kysymystä mm. huonon ääniyhteyden vuoksi. Disinformaatioksi videolla leimattu kysymys oli: voisiko WEF:n nuorten globaalien johtajien ohjelmassa mukana olevat ilmoittaa tämän sidonnaisuutensa muulle parlamentille. Äkkiseltään ihan asiallisen ja relevantin kuuloinen toive. Länsimaisessa demokratiassa päättäjien on hyvin oleellista tiedottaa omat sidonnaisuutensa.


Suomessa YLE kirjoitti jutun WEF:n nuorten globaalien johtajien ohjelman läpikäyneistä ministereistämme:


https://yle.fi/uutiset/3-11902107

Tämän lähteen mukaan WEF:n sanotaan nyt ajavan talousjärjestelmän nollausta ja mm. ylikansallista digitaalista tunnistetta, jolla voitaisiin hallita ihmisen oikeuksia käyttää palveluita.
https://reclaimthenet.org/world-economic-forum-pushes-digital-id/

WEF:n nokkamiehen Klaus Schwabin kirjassa Covid 19: Great Reset, kuvataan yhteiskunta, jossa ”et omista mitään, mutta olet onnellinen”. Klaus Schwab on useissa yhteyksissä todennut koronapandemian luovan lyhyen, mutta erinomaisen mahdollisuuden ”suureen talousjärjestelmän nollaukseen”.

Voisivatkohan poliitikkomme avata nyt heidän näkemyksiään suuresta talousjärjestelmän nollauksesta? Voisikohan riippumaton media selvittää edelleen ja syvällisesti WEF:n roolia Suomen, EU:n ja meille tärkeiden maiden päätöksenteossa. Jos poliitikkomme on sitoutunut ”suureen talousjärjestelmän nollaukseen”, eikä kansalaiset ole siitä tietoisia äänestäessään heitä, on kyseessä merkittävä epäkohta.

WEF:n verkostot ovat järisyttävän mittavat. Läheisiä suhteita on mm. 9 triljoonan sijoitusvarallisuutta hallinnoivaan maailman vaikutusvaltaisimmaksi talousvaikuttajaksi tituleerattuun sijoitusyhtiö Blackrockiin WEF:n hallituksessa istuvan BlackRockin johtaja Larry Finkin kautta sekä Yhdistyneisiin Kansakuntiin. Huomioitava on, että myös Maailman Terveysjärjestö WHO toimii YK:n alaisuudessa. Ja kuten jo edellä mm. videosta kävi ilmi WEF:llä kuuluu olevan suorat suhteet useiden maiden korkeimpiin johtajiin, koska johtajat ovat valmistuneet WEF:n nuorten globaalien johtajien ohjelmasta.

Joku voisi myös luonnehtia, että WEF on aina siellä missä tapahtuu. Tai ainakin WEF näyttäisi pystyvän ennakoimaan globaaleja tapahtumia varsin tarkasti.

WEF ja Venäjä allekirjoittivat sopimuksen neljännestä teollisesta vallankumouksesta 2021 loppuvuodesta. Vain kaksi viikkoa ennen kuin Venäjä alkoi keskittämään joukkojaan rajalle. Kyseessä on todennäköisesti vain ajallinen sattuma, mutta herra Schwabin mainittua myös Putinin osallistuneen nuorten globaalien johtajien ohjelmaan aikanaan, en voi välttyä ajatukselta, että keskusteluyhteys Putinin ja WEF:n välillä olisi olemassa.
https://www.weforum.org/press/2021/10/russia-joins-centre-for-the-fourth-industrial-revolution-network/

WEF, Bill & Melinda Gatesin säätiö ja Johns Hopkins järjestivät myös pandemiaharjoituksen nimeltä Event 201 juuri ennen koronapandemian puhkeamista. Harjoituksessa simuloitiin koronaviruspandemian puhkeamista.
https://www.centerforhealthsecurity.org/event201/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *