Jos minä olisin…


Lue myös faktat tämän artikkelin ajatusleikin tueksi täältä: Filantrooppinero rokoteliiketoiminnassa

Jos minä olisin vaikkapa ohjelmistoliiketoiminnalla maailman rikkaimmaksi ihmiseksi päätynyt nero, jonka isä olisi esimerkiksi tunnettu syntyvyyden sääännöstelyn toimija, niin todennäköisesti yrittäisin käyttää lähes pohjattoman suuria varojani tämän lapsuudestani tutuksi tulleen maailman ylikansoitusongelman ratkaisemiseksi.  

Miettisin pääni puhki mikä olisi lempeä tapa vähentää maapallon väkilukua. Nörtti kun olisin, en todellista fyysistä väkivaltaa suvaitsisi lainkaan. Todennäköisesti päätyisin ruoka- ja lääketutkimukseen sillä kulmalla, että miten ihmisen hedelmällisyyttä voisi laskea ilman, että syntyisi kaamea haloo.

Perustaisin todennäköisesti jonkun säätiön, jonka turvin voisin toimia ja tehdä ravinto- ja lääketutkimusta ”tutkan alapuolella” vaikkapa Afrikan köyhissä valtioissa, sekä verkostoitua muiden alan toimijoiden kanssa. Samalla tämä perustamani säätiö auttaisi minua hyväntekeväisyyden nimissä voitelemaan useita tahoja ympäri maailman suotuisaksi toimenpiteilleni. Suorastaan kylväisin rahaa näille eri instituutioille ja ehkäpä mediallekin, kunnes niistä tulisi merkittävältä osin riippuvaisia rahoituksestani. Todellisia ajatuksiani en luonnollisestikaan toisi julki edes näiden sponsoroimieni tahojen kanssa, vaan ainoastaan joidenkin harvojen ja valittujen seurassa. Todennäköisesti ainakin jotkut miljardöörit ja vaikutusvaltaiset henkilöt olisivat havahtuneet maapalloa ja ihmiskuntaa uhkaavaan ylikansoitusongelmaan ja olisivat kanssani samaa mieltä. Todennäköisesti tekisimme jonkun suunnitelman asian suhteen yhdessä. 

Voi olla, että aikani jossain köyhissä ja heikosti hallinnoiduissa sekä valvotuissa Afrikan olosuhteissa lääke-/ravintotutkimusta harjoiteltuani minulle tulisi selväksi, että maailmanpelastushankkeeni tulisikin toteuttaa suhteellisen lyhyen aikaikkunan sisällä kerralla koko maapallon väestöön, muutoin vaikutukset ehtisivät nostaa haloon laajalti tiedepiireissä, eikä suunnitelmani ehkä onnistuisi. Tarvitsisin siihen jonkun globaalin uhan, jossa minun ei tarvitsisi kehoittaa ihmisiä ottamaan jotain lääkettä, vaan pelko olisi niin suuri, että ihmiset ottaisivat lääkkeen vapaaehtoisesti. Suorastaan kilpailisivat siitä, kuka sen saisi.

Todennäköisesti keksisin yhdessä kumppanieni kanssa ”näkymättömän vihollisen”, viruksen, jota vastaan suojautuakseen kaikkien tulisi ottaa pelastavat rokotteet. Harjoittelisin varmasti myös koko prosessia yhdessä kumppanieni kanssa, jotta monimutkaisen suunnitelman läpivienti voisi onnistua. Isoille virheille ei olisi sijaa.

Pelko on valtava motivaattori ja pelon varmistamiseksi kumppanini sponsoroimissani organisaatioissa sekä mediassa saisivat perustaa järjestelmiä/käytäntöjä, joilla valvottaisiin, että tietoa jaettaisiin vain agendalleni suotuisasta näkökulmasta ja pelko pysyisi uutisissa pinnalla, kunnes kaikki olisivat ottaneet rokotteet.

Tärkeää olisi ollut vuosien kontaktoitumiset rokoteyritysten kanssa ja mahdollisesti niihin sijoittaminen avokätisesti. Myös jonkun keskusorganisaation luominen rokoteyrityksille niiden etujen ajamiseksi olisi varmasti hyödyllinen työkalu minulle rokoteyrityksiin vaikuttamisessa.

Rokotteiden kanssa olisi varmasti monia teknisiä haasteita ja vaikkapa oikea annostus ihmistä kohden olisi todennäköisesti hankalaa, joten olisi tärkeää pystyä testaamaan rokotusprosessin yhteydessä erivahvuisia rokotteita ja katsoa miten ihmiset niihin reagoivat. Ihmiset eivät saisi kuolla, se ei olisi rokotteiden tarkoitus. Muutamia ihmisiä toki kuolisi harjoitellessa, mutta nämä pitäisi pystyä hautaamaan tärkeämpien asioiden alle mediassa ja ihmisten mielissä. Minulla pitäisi olla siis muutamia luottohenkilöitä muutamissa sairaaloissakin missä erilaisia harjoituksia tehtäisiin. Onneksi lähes pohjaton kassa auttaisi, sillä jo kymmenen vuoden ajan todennäköisesti rahoittamani Maailman Terveysjärjestö ja moni muu organisaatio olisivat varmasti rokotteideni puolella, sillä lahjahevostahan ei ole suuhun katsominen. Rokoteyhtiöillähän olisi myös miljardien eurojen kaupalliset motivaattorit tässä kuviossa.

Joku kumppaneistani suuressa suunitelmassani saattaisi tavoitella vähän eri asioita kuin minä, vaikkapa parempaa kontrollia kansalaisiin tai jotain muita poliittisia päämääriä, mutta olisin valmis sen hänelle/heillle suomaan, jos voisin yhteistyön turvin pelastaa ihmiskunnan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *