Rokotekatastrofi?

PÄIVITETTY 13.2.2022

Tässä kirjoituksessa luon lyhyen katsauksen kahteen kysymykseen kriittisellä silmällä. Kirjoitus ei itsessään pyri puolueettomuuteen vaan näkökulmaksi on valittu pyrkimys tuoda julkiseen keskusteluun valtamediassa vaiettu ääni vahvasti tieteeseen nojaten. Joka tämän leimaa dis- tai misinformaatioksi ilman perusteluita syyllistyy itse asenteelliseen ja mahdollisesti virheelliseen tiedonvälitykseen.

 1. Mikä on koronarokotteen teho nykytilanteessa?
 2. Mitkä ovat koronarokotteen tunnetut ja spekulatiiviset riskit?

  Jos rokotteita on puolustanut pitkään, on luonnollista sulkea silmänsä ristiriitaiselta tutkimustiedolta ja keskittyä vain niihin lähteisiin, jotka tukevat omaa näkemystä. Tätä kutsutaan ikävästi myös itsensä pettämiseksi. En ole omaa kantaani lukinnut oikeastaan minkään suhteen, mutta tunnen itseni pakotetuksi kertomaan asioista, joita ei jostain syystä meillä mediassa käsitellä. Jos mediassa toitotettaisiin vain rokotekriittistä näkökantaa nämä kirjoitukseni siis todennäköisesti käsittelisivät rokotteiden hyötyjä 🙂

  Toivon julkisuuteen avointa keskustelua, jossa aihetta käsitellään maltilla ja kunnioittavasti eri näkökulmista ja mahdollisimman paljon tutkittuun tietoon nojaten. Toivon, että pöydälle otetaan myös oman asenteen kanssa ristiriidassa olevat tutkimukset ja tilastot sekä yritetään aidosti antaa vahvimmalle saatavissa olevalle näytölle mahdollisuus riippumatta omasta pinttyneestä kannasta aiheeseen. Kun tieteellinen näyttö aiheesta on ristiriitaista on syytä pitää kaikki mahdollisuudet ja mieli avoimena. Tämän ohjeen/toiveen esitän molemmille puolille pöytää tästä herkästä aiheesta keskustellessamme.

Edelleenkin totean olevani maallikko ja olen vain koostanut vapaasti saavutettavissa olevista lähteistä tämän informaation maalaispojan järkeä hyödyntäen. Vaikka olen pyrkinyt linkkaamani lähteet parhaani mukaan tarkastamaan, voi näissä olla ja todenäköisesti onkin puutteita tai virheitä ja tulen siten mielelläni korjatuksi.

1. Mikä on koronarokotteen teho nykytilanteessa?


https://www.gov.uk/government/publications/covid-19-vaccine-weekly-surveillance-reports

UK:ssa tuplarokotettujen osuus tautitapauksista on 100 000 tapaukseen suhteutettuna virallisessa seurannasa lähes kaikissa ikäryhmissä korkeampi kuin rokottamattomien. Miten tämä on mahdollista? Jos oikein tämän tulkitsen, niin rokotteet eivät toimisi tämän mukaan enää edes huonosti, vaan jopa lisäisivät koronariskiä! Olenkohan ymmärtänyt tämän tilaston oikein. Toivottavasti joku korjaa minun erehtyneen.

Tämän hetken tutkimusnäyttöhän on jo joitakin viikkoja ollut käytännössä yksimielinen, että Omikronin myötä koronatartunnan saamisen tai edelleen tartuttamisen suhteen rokotteista ei enää käytännön hyötyä olisi. Lähes loputtamasti mediassa eri auktoriteettien suulla toistettu mantra on viime viikot vielä kuitenkin ollut, että koronarokote toimii erinomaisesti taudin vakavaa muotoa vastaan.

Onko todella näin?

Verrataanpa vähän rokotettua Intiaa ja maailman koronarokotetuimman maan epävirallista titteliä kantavaa Israelia, joissa molemmissa tällä hetkellä sama määrä koronatestituloksista on positiivisia. Miltä näiden maiden koronatilanne näyttää vaikkapa nk. koronakuolemien osalta? Intian trendiviiva on vaakasuora, kun Israelissa se on lähempänä pystysuora. Miten tämä suhtautuu rokotteiden toimimiseen. Tämä tilasto ei ainakaan tue ajatusta. Täytyy toki myöntää, että paljon on vaikuttavia muuttujia pelissä, jotka voivat tehdä maiden luotettavan vertailun hankalaksi.

Tämä tilasto siis vain muutaman päivän takaa:


Israelissa myöskin koronapotilaita teho-osastolla melkoisesti:


EDIT 4.2. klo 15:30 Israelista tuli vasta myös entistäkin huolestuttavampi kuolintilasto, jonka Israelin viranomaiset ennättivät juuri korjaamaan. Ottamatta kantaa tämän tilaston tai korjauksen oikeellisuuteen, niin oma havaintoni on, että pandemian aikana on vastaani tullut kymmeniä vastaavia tapauksia, joissa tilastoja on korjattu koronarokotemyönteisempään suuntaan muutaman päivän viiveellä:
EDIT 13.2.2022 Israelin kuolinmäärien ”korjaus” ei ole päivittänyt vieläkään My World Of Datan ”viralliseen” koronaseurantaan, mutta kuolemien määrä on kääntynyt laskuun.

Joka tapauksessa Israelin uutisissa aiheesta puhutaan hyvin huolestuneen oloisesti:


https://www.israelnationalnews.com/news/321674

Tämän uutisen mukaan edes neljäs rokote ei estä omikron-tartunnalta. Uutinen perustuu tutkimukseen, joka on tehty Israelissa:
https://www.theepochtimes.com/fourth-shot-of-covid-19-vaccine-cant-prevent-omicron-infection-israeli-study_4218577.html


Jopa CDC:n data näyttää boostereiden suojan vakavaa muotoa vastaan romahtavan neljässä kuukaudessa:

https://indianexpress.com/article/world/covid-19-vaccine-boosters-study-united-states-7768727/


Vastaani on tullut jo hälyttävä määrä tutkimuksia, joiden mukaan koronarokotteiden teho painuisi muutama kuukausi rokotuksesta jopa negatiiviseksi tarkoittaen, että ilman rokotetta alkuunkaan olisit paremmassa turvassa koronalta kuin ottamiesi rokotteiden kanssa. Tässä artikkelissa käyty läpi uusimpia tieteellisiä tutkimuksia aiheesta: https://alethonews.com/2021/12/30/as-three-more-studies-show-negative-vaccine-effectiveness-when-will-health-authorities-face-up-to-what-the-data-is-telling-us/

Monen mielestä Tanska on Suomelle läheinen verrokki koronatoimissa ja ollut muutaman viikon koronatoimissaan Suomea edellä.

Tässä graafissa seurataan Tanskan koronapotilaita sairaalassa koronarokotusohjelman alusta. Tanskahan on tänä päivänä yksi maailman rokotetuimmista maista ja n. 95% yli 12 vuotiaista on tuplarokotettuja tarkoittaen n. 80% osuutta koko kansasta. Yli 12-vuotiaista lähes kaksi kolmannesta on saanut jo boosterin. Graafissa tummansininen alue on täysin rokotetut ja vaaleansininen alue on rokottamattomat. Rokotteiden tehosta sairaalaan päätymisen estäjänä ei voine juuri puhua, jos n. 80% sairaalassa hoidettavista koronapotilaista on vähintään tuplarokotettuja.
https://experience.arcgis.com/experience/aa41b29149f24e20a4007a0c4e13db1d/page/page_5/

Olisi mielenkiintoista tietää Suomesta vastaavia tietoja. HUS julkaisi 19.12.2021 saakka tilastoa aiheesta, mutta lopetti julkaisun teknisiin syihin vedoten: https://yle.fi/uutiset/3-12276638
Aiheesta on ollut paljon keskustelua verkossa, kun hoitajat kommentoivat julkisuudessa esitettyä teknistä syytä:

THL:ltä onneksi löytyy tämmöistä tietoa viime vuodelta:

Tässä siis THL:n tilastoimat koronakuolemat rokotestatuksen mukaan. Huomioi, että nk. täyden rokotussuojan omaavia (2 rokotusta) oli 50% yli 12-vuotiaista vasta syyskuun 2021 aikana.
https://sampo.thl.fi/pivot/prod/fi/epirapo/covid19inci/fact_epirapo_covid19inci?row=quadrimestermonth-642743.642738.642722.642724.642746.642732.642737.642734.642748.642725.642728.642721.642740.642730.642744.642750.642731.642733.642741.642742.651506.660981.&column=incivacstatus-639350&filter=measure-639168


Ja tässä vielä koronan kanssa kuolleet Suomessa siitä hetkestä, kun rokotekattavuus toisella rokotteella on ollut 50%

Tähän voisi toki kommentoida iän vaikutuksesta ja esittää tilaston esim. ”ikäkorjattuna”, mutta mielestäni ikäkorjaus vain vääristää ihmisten mielikuvia aiheesta, koska ikäkorjausta ei olla käytetty koko koronan aikana esim. koronakuolemien (=keski-ikä korkeampi kuin suomalaisten keskimääräinen kaikkien syiden kuolinikä) tilastoja päivittäin esiteltäessä. Ihmisille tulee mahdottomaksi vertailla riskejä jos toiset tilastot käsitellään ikäkorjatuksi ja toisia ei.

Olisi mielenkiintoista saada omikronin aikaista tilastoa näistä aiheista myös Suomesta.


2. Mitkä ovat koronarokotteen tunnetut ja spekulatiiviset riskit?

Rokotehaittoja ja riskejä on käsitelty laajalti aiemmissa vapaasana.org:n kirjoitelmissani enkä käy niitä läpi tässä. Kirjaan vain lyhyen koosteen lähinnä tuoreimmista infoista maailmalta.


Fimean n. kuukausittain päivitettävä kooste koronarokotteiden haittailmoituksista löytyy täältä: https://www.fimea.fi/tietoa_fimeasta/koronavirus-covid-19-/koronarokotteiden-haittavaikutusilmoitukset/kooste-koronarokotteiden-haittavaikutusilmoituksista
Koosteessa on ollut jatkuvasti useita epäjohdonmukaisuuksia ja säännöllisesti siitä korjataan esiintyneitä ”puutteita”.

Korjausten jälkeenkin voidaan kohtuullisella varmuudella sanoa, että Fimealle on koronarokotuksista raportoitu ennätysmäärä haittavaikutuksia (lähes 25 000 kpl), mutta jostain syystä se ei ole aiheuttanut vieläkään toimia rokoteohjelman keskeyttämiseksi. Lähes kaikki rokotetut ystäväni ja tuttavani ovat saaneet rokotteista jotain ”lieviä” haittoja, kuten päivän tai kahden kuumeen. Käytännössä kukaan heistä ei ole haittojaan Fimealle raportoinut muutamaa vakavampaa tapausta lukuunottamatta, joten todellinen haittojen määrä ja kansanterveydellinen vaikutus rokotteista on merkittävästi suurempi.

Vakavia haittoja Fimealle on raportoitu koronarokotteista yhteensä yli 5000 kpl, joka on moninkertaisesti mm. Pandemrix-rokotteeseen verrattuna, jonka jakelu keskeytettiin näiden vuoksi. Fimean selityksiä aiheeseen ja kommentteja niitä koskien voit lukea aiemmasta artikkelistani täältä. Fimealle on raportoitu myös n. 150 rokotteesta aiheutunutta kuolemantapausta. Rokotehaittojen raportoijista n. 40% on ollut terveydenhuollon ammattilaisia.

Eri lääkevalmisteiden raportoidut haitat WHO:n kansainvälisestä VigiAccess tietokannasta:Erityisesti sydänoireet ovat olleet pinnalla koronarokotehaitoista puhuttaessa. Uuden tutkimuksen mukaan sydänlihastulehduksen riski nuorilla rokotetuilla on 133-kertainen verrattuna rokottamattomiin:
https://www.israelnationalnews.com/news/321238

Tässä itse tutkimus: https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2788346

Tässä yhdysvaltain virallisen VAERS -raportointijärjestelmän dataa aiheesta:EMA on juuri alkanut tutkimaan myös kuukautiskierron häiriintymistä liittyen mRNA-rokotteisiin: https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/eu-investigates-reports-menstrual-disorders-after-mrna-covid-shots-2022-02-11/

Merkittävä osa rokotekuolemista kirjautuu ainakin UK:ssa ihmeellisesti rokottamattomien kuolemiksi tässä käsitellyn UK-tutkimuksen mukaan. Kyseessä on erikoinen kirjaamistapa, jossa välittömästi rokotteen jälkeisen muutaman päivän / jopa viikkojen ajan rokotettu ei vielä tilastoissa olekaan rokotettu, vaan rokottamaton. Tämä on mahdollisesti vääristänyt tilastoja jo pitkään. Koskeekohan tilastointitapa myös Suomea?:
https://www.bitchute.com/video/iwGRRyOkQhBR/

UK:ssa terveydenhuollon ammattilaiset vaativat välitöntä tutkimusta hälyttävissä määrin nuorten miesten kohtaamista kuolemista

Arvovaltaiset tahot syyttävät yhdysvaltain CDC:tä ja FDA:ta lääketurvallisuusriskien heikosta tutkinnasta: https://thefederalist.com/2022/02/10/former-senior-fda-official-manufacturers-fda-negligent-in-not-investigating-covid-19-vaccine-risks-to-heart-health/

Paljon on savua ilmassa koskien rokoteturvallisuusdokumentaatiota, jota väitetään salattavan FDA:n (yhdysvaltain ruoka- ja lääkevirasto) toimesta. VIimeisimpänä Modernan FDA hyväksyntäprosessissa käsitelty sydänoiretutkimus, jonka mukaan sydänlihastulehduksen riski olisikin merkittävästi aiempaa kerrottua korkeampi.
https://www.youtube.com/watch?v=KdbRZqKgjn4

USA:ssa DoD:n eli puolustushallinnon työntekijöiden terveysongelmat nousivat räjähdysmäisesti rokotehaittojen myötä nyt paljastuneen haittatietokannan myötä:
https://rumble.com/vtiqyu-leaked-database-shows-u.s.-military-disease-skyrocketing-after-covid-19-ino.html täällä myös asiaa käsiteltynä: https://twitter.com/RMConservative/status/1485960835935744003?s=20&t=t17hhuKnlAhWm3ABgwYQlA


13.2.2022 Yllätys, yllätys: DoD ilmoitti, että tietokannassa on VIRHE, joka selittää korkeat luvut. Tässä kuitenkin melko hyvin perustellusti kerrottuna miksi DoD:n tietokannassa ehkä ei sitä virhettä ollutkaan:
https://stevekirsch.substack.com/p/this-medical-data-from-the-us-dod?r=ueaku&utm_campaign=post&utm_medium=email

Perusterveydenhuollon avohoidon käynnit Suomessa ovat juuri nyt THL:n tilastoinnin mukaan tammikuussa 2022 räjähtävässä kasvussa. En väitä mitään, mutta kysyn onko koronarokoteohjelman roolia näihin vielä poissuljettu? Lyhyt katsaus Twitter-keskusteluista, joihin otti useampi lääkärikin osaa kertoi jo, että kyseessä olisi ehkä a) hoitojonojen purkautuminen (eikös meillä ollut nyt se hoitajapula just nyt tammikuussa 2022 miten meillä on samanaikaisesti mahkut purkaa hoitojonoja näin kovasti?) b) koska iso osa kasvusta oli HUS:n alueelta, kyseessä olisi mahdollisesti terveydenhuollon tietojärjestelmän Apotin bugi. c) Rokotehaitta

lähde: https://sampo.thl.fi/pivot/prod/fi/avo/perus06/summary_icd1001

Huolestuttavana perusterveydenhuollon avohoidon ICD-10 – käyntisyyt: Q00-Q99 Synnynnäiset epämuodostumat, epämuotoisuudet ja kromosomipoikkeavuudet, räjähtävässä kasvussa:
https://sampo.thl.fi/pivot/prod/fi/avo/perus06/summary_icd1001?alue_0=11810&alue_1=&alue_2=&palvelumuoto_0=33780&ammattiryhmä_0=30664&ikäluokat_0=109987&sukupuoli_0=11936&mittari_0=100050&drill-diagnoosi=121154#

EDIT 4.2. klo 16:07: YLLÄTYS! THL ilmoitti, että tilastoinnissa on virhe, jota korjataan. Näitä on nyt koko ajan. Tuntuu, että viralliset rokotehaittatilastot ovat jatkuvan korjailun kohteena. Tämä on jo naurettavaa. Virheitä on yhtäaikaa joka puolella maailmaa tilastoissa ja tietokannoissa, jotka koskevat koronarokotteen negatiivisia ominaisuuksia. Mikä on todennäköisyys yhtäaikaisiin virheisiin joka puolella koskien rokotettujen lisääntyneitä sairastapauksia? No epätodennäköistä pitäisi olla toki myös, että monessa paikassa ilmoitettaisiin virheestä jos virhettä ei olisi -sehän tarkoittaisi yhtäaikaista viranomaisten valheellista toimintaa eri puolilla maailmaa, jonka pitäisi olla kyllä epätodennäköistä.

EDIT 13.2.2022: Jokin tässäkään ei nyt täsmää. Ivan Puopolo kysyi THL:n tietoylijohtajalta aiheesta: https://rumble.com/vugjck-thl-tietoylijohtaja-puhuu-palturia.html ja THL:n ylijohtaja jätti haastattelussa mainitsematta, että nyt THL on korjannut tammikuun 2022 lukujen sijaan samalla lukuja vuodesta 2019 alkaen. THL:n ”virheselitystä” vastan puhuu myös KELAn Kelasto sairaanhoitokorvauksien tietokanta, jossa lääketieteellisten toimenpiteiden korvausten saajien määrä lähes kolminkertaistui vuonna 2021 vuoteen 2020 verrattuna. Näillä luvuilla tämä KELA:n tietokanta olisi siis arviolta kutakuinkin yhdenpitävä alkuperäisen korjaamattoman THL:n tietokannan kanssa, mutta ei enää korjatun.


Monet autoimmuunisairaudet lisääntyvät juuri nyt räjähdysmäisesti. Mistä on kyse?

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/laakarilehti-tama-sairaus-lisaantyi-helsinkilaislapsilla-koronavuonna-2021-noin-30-prosentilla-syyta-ei-tiedeta/


https://tekniikanmaailma.fi/toistuvat-tehosterokotteet-voivat-heikentaa-ihmisen-immuunijarjestemaa-euroopan-laakeviranomainen-varoittaa/

Suomen kuolleisuus on myös nyt ennätyskorkealla. Korona tautina ei tätä suoraan selitä. Mitä on siis meneillään?
https://www.stara.fi/2022/01/28/suomen-kuolleisuus-nousi-ennatyslukemiin-syyta-selvitetaan/

Ylikuolleisuutta Pohjoismaissa sekä Baltiassa:

Myös Yhdysvalloissa työikäisten mysteerikuolleisuus puhututtaa:
https://www.theepochtimes.com/mkt_morningbrief/biden-administration-mum-on-mortality-spike-in-americans-age-18-49_4221057.html?utm_source=morningbriefnoe&utm_medium=email&utm_campaign=mb-2022-01-21&mktids=eeb55c74a3f5678cb77875173aa052a9&est=TUO0HB4U3CXHhzcFXgpJY1d4ez3sq1bOw9YFIfgGIR9Jeh0OkbXNI68P%2FyN2

Eikä kyseessä tunnu olevan pelkästään USA:ta ja Pohjoismaita sekä Baltiaa koskeva ilmiö:

Saksassa ylikuolleisuuden ja rokotteiden yhteyttä tutkinut professori Kuhbandner: https://twitter.com/USMortality/status/1484909753428070404?s=20&t=TFKG3_y1ptxQWjPsTfxjuw

https://federicoeghel.files.wordpress.com/2022/01/u_bersterblichkeit_impfungen_analysen_open_access_21.1.2022.pdf

Rokotteiden ja tautitapausten ilmaantumisen välinen suhde on tämän laajan väestötason tutkimuksen mukaan ollut jo aiemminkin suorastaan nurinkurinen. Koronatapauksia on todettu jo aiemminkin vähintään saman verran, jopa enemmän maissa ja osavaltioissa, joissa on ollut korkea rokotekattavuus, kuin mitä vähemmän rokotteita saaneissa. https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs10654-021-00808-7


Myös pitkäaikaisoireet koronarokotettujen osalta herättää huolta:


https://tekniikanmaailma.fi/koronarokotteet-voivat-harvinaisissa-tapauksissa-aiheuttaa-pitkan-koronan-kaltaisia-oireita-kukaan-ei-halua-koskea-aiheeseen-sanoo-ilmiota-tutkinut-laakari/

Sarjassamme vahvistamattomia väitteitä, mutta ehkäpä seurannan arvoinen asia: Palsamoijan mukaan 93% ”asiakkaista” on kärsinyt kuollessaan rokotteen aiheuttamista verenhyytymisistä:
https://rumble.com/vuqk1w-explosive-embalmer-reveals-93-of-cases-have-deadly-clots-caused-by-the-vax.html

Muutama kuukausi sitten vastaani tullut silloin räikeäksi salaliittoteoriaksi lytätty väite (väitteen alkuperäisten esittäjien joukossa mm. Nobelisti Luc Montagnier) alkaa saada lihaa luiden ympärille. Alkuperäinen väite oli, että rokotteissa olisi mukana HI-viruksen sekvenssejä ja, että uusilla rokotteilla saattaisi olla tekemistä HI-viruksen uuden leviämisen kanssa. En osaa asiaa kommentoida itse, mutta seurantaan tämänkin aiheen ottaisin. Toivoisin myös vaikkapa THL:n avaavan meille julkisesti aiheesta.


2 kommentti tähän julkaisuun: “Rokotekatastrofi?

 1. Janne Puhto

  Tuohon Pandemrix-rokotteen verrattaessa on painotettu, että luvut pitää suhteuttaa annettujen annosten määrään.

  Tein Excelillä laskelman Fimean tietojen pohjalta ja sain selville, että koronarokotteista on tehty jo tässä vaiheessa lähes 7 kertaa enemmän vakavia haittailmoituksia kuin vaarallisesta sikapiikistä. Vaikka Fimea väittää, että vakavuusarvio olisi epämääräinen, kun kuluttajat saavat itse määritellä haitan vakavuuden ja näitä on iso osa ilmoituksista, jäisi silti haittasuhde suuremmaksi ilman näitä kuin Pandemrixissa. Eikä tuossa laskelmassa olleet mukana kuin Fimean käsittelemät (ja samalla vakavuuden mukaan luokittelemat) ilmoitukset. Käsittelemättömät ovat vielä asia erikseen ja muuttaisivat varmasti haittasuhdetta koronarokotteiden kohdalla entistä suuremmaksi.

  Ps. Jos haluat datapaketin, laita spostia.

  Vastaa
 2. Markku P

  Kiitos selkeästä ja perustellusta kirjoituksesta!
  Tuntuu käsittämättömältä tämä valtava kiihko jolla rokotuksia edelleen painostetaan kaikille ja kaikenikäisille haittavaikutuksia selvästi peitellen.
  Jos kyseessä olisi pelkästään ihmisten terveys, niin rokotusten hätä-seis nappia olisi jo painettu.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *